Dežurni telefon od 9 -17 sata

Hrvatske: 051-898000
iz inozemstva: 00385-51-898000

Pitanja vezana za postupak rezerviranja i bukiranja

Pitanje: Da li mogu rezervirati u zadnji trenutak? Kakav je postupak u tom slučaju?
Odgovor: Preko holiday home-a uvijek možete izvršiti kratkoročnu rezervaciju. Najbolje je da nas nazovete na broj telefona u gornjem desnom uglu. Imajte na umu da u tom slučaju morate imati e-mail adresu kako bi Vam u najkraćem mogućem roku mogli dostaviti račun i vaucher. Iznos na računu plaćate gotovinom u svojoj banci i šaljete nam potvrdu. Tada ćemo Vam poslat vaš voucher za najam. Općenito važi da možete rezervirati do 1 dan prije dolaska.
Pitanje: Da li je online rezervacija obvezujuća?
Odgovor: U načelu ne. Isto ovisi o pojedinom iznamljivaču. Kod većine objekata možete birati između "rezervirati bez obveze" i "rezerviraj sada zu obvezu plaćanja". Odgovarajuće opcije nude Vam se zavisno od raspoloživosti. Predrezervacija podrazumjeva samo to da nitko drugi ne može rezervirati određeni objekt dok vi u miru uspoređujete cijenu i uslugu. Kako su naše cijene u pravilu najpovoljnije želimo Vam dati dovoljno vremena da se i sami u to uvjerite usporedivši nasu ponudu s ostalima na tržištu. Tek nakon što ste online rezervaciju potvrdili e-mailom, poštom ili telefonom izvršili ste fiksnu rezervaciju. Obavezno obratite pažnju na datum isteka predrezervacije. Ukoliko fiksnu rezervaciju ne izvršite prije isteka predrezervacije ona propada i termin može rezervirati bilo tko drugi. Dovoljan je Vaš poziv i mi ćemo za Vas produžiti besplatnu predrezervaciju. Fiksna rezervacija Vas sa druge strane odmah obvezuje i ne morate ništa više činiti. Unutar nekoliko dana dobit ćete od nas potvrdu rezervacije.
Pitanje: Moram li Neobvezujuću rezervaciju postom poslati ili je dovoljno online potvrditi rezervaciju?
Odgovor: "Kako bi potvrdili Vasu rezervaciju putem interneta (online) nude Vam se sljedece mogućnosti: 1. Dovoljno je nazvati u radno vrijeme i potvrditi online rezervaciju. 2. Potvrdite rezervaciju e-mailom tako sto cete odgovoriti na e-mail potvrdu rezervacije koju ste od nas primili. 3. Isprintajte Neobvezujuću rezervaciju koju ste dobili prilikom rezerviranja na internetu, potpišite ga i pošaljite nam ga poštom."
Pitanje: Mogu li rezervirati telefonom?
Odgovor: Poziv u radno vrijeme biroa (vidi kontakt podatke gore desno) dovoljan je kako bi Vaša rezervacija izvršena putem interneta postala fiksna.
Pitanje: Za koliko vremena ću dobiti odgovor od Vas?
Odgovor: Potvrdu u pravilu dobivate unutar 1-2 dana. Pred samu sezonu ili kada se radi o posebno traženim objektima i hotelima u pravilu tražimo od iznamljivača da potvrdi Vašu rezervaciju kako bi od samog početka sve bilo jasno. Taj postupak može potrajati do 3 radna dana. Poneki iznajmljivači nažalost reagiraju još sporije, no to su izuzeci. Naš cilj je uvijek bio i bit će zajamčiti sigurnost svim ugovornim partnerima. Zaprimamo vrlo malo reklamacija, a na ovaj način ih želimo svesti na još manju mjeru.
Pitanje: Na mogu isprintati Neobvezujuću rezervaciju...
Odgovor: Ukoliko ne posjedujete pisač ili ne mođete izlistati nalog, molimo nazovite nas (vidi kontakt podatke gore desno). Vašu rezervaciju možete potvrditi i telefonom.
Pitanje: Da li mogu naknadno prijaviti ili odjaviti neku osobu?
Odgovor: U pravilu, smještajnu jedninici smije koristiti onoliko osoba koliko ste unaprijed prijavili. Ukoliko se nakandno pojavi dodatna osoba ili netko odustane, u obvezi ste obavijestiti nas o promjeni. Mi ćemo obavijestiti iznamljivača kako bi mogao izvršiti odgovarajuće pripreme. U slučaju da ukupan broj osoba premašuje kapacitet jedinice potrebno je zatražiti posebnu potvrdu iznamljivača. Ukoliko je to ikako moguće iznamljivač će Vam tu promjenu odobriti - no kuća je njegova i on o tome odlučuje. Ponekad iznamljivač za dodatnu osobu traži dodatnu naknadu. Također i na ovu uslugu može biti obračunata naknada.
Pitanje: Da li za paušalna putovanja dobivamo potvrdu o osiguranju?
Odgovor: Da, za svako paušalno putovanje dobit ćete potvrdu o osiguranju od pojedinog osiguravatelja (osiguravajuće kuće ili banke). Kod posredovanja smještaja u hotelima ili kućama za odmor ne radi se o paušalnim putovanjima, sve dok do odredišta putujete u vlastitom aranžmanu. Potvrda o osiguranju u tom slučaju nije niti potrebna.
Pitanje: Da li se djeca računaju kao osobe?
Odgovor: Da, svako dijete se broji kao osoba. Maksimalan broj osoba naveden za pojedini objekt uključuje djecu pa čak i bebe. Svaka iznimka mora biti potvrđena. Ausnahmen müssen angefragt werden.
Pitanje: Na internetu je bilo navedeno da je objekt slobodan, zašto rezervacija nije potvrđena?
Odgovor: To se može dogoditi pred sam početak glavne sezone kada iznamljivač paralelno uz Vaš upit u istom danu može zaprimiti rezervaciju iz neke druge zemlje. Dojavu o zauzeću mi nažalost dobijemo tek nakon što iznamljivač osigura naplatu. Na taj način može doći do preklapanja. Rado ćemo Vam pomoći u potrazi na nekim drugim smještajem.
Pitanje: Da li je kuća doista slobodna?
Odgovor: Kada upišete željeni termin u tražilici prikažu Vam se samo objekti za koje nisu prijavljena zauzeća u tom terminu. Te objekte možete odmah rezervirati putem interneta.
Pitanje: Kada ću dobiti voucher i kako ću pronaći objekt?
Odgovor: Voucher dobivate odmah po prispjeću uplate kompletnog iznosa, najranije 4 tjedna prije putovanja, a kako bi Vam uz voucher mogli proslijediti najaktualnije informacije. Na voucheru se nalaze upute za dolazak od najbližeg većeg grada u regiji pa sve do mjesta na kojem ćete preuzeti ključ. Točan plan putovanja trebali biste razraditi 1-2 dana prije putovanja. Pritom Vam mogu pomoći razni planeri putovanja na internetu (npr. Google-Maps).
Pitanje: Najkraći mogući boravak je 1 tjedan. Da li mogu izvršiti rezervaciju za kraći period?
Odgovor: Sva prikazana razdoblja mogu se rezervirati. Ukoliko ne postoje obvezni minimalni boravci, onda iznajmljivač to izričito ne zahtijeva. Periodi koji se mogu rezervirati mogu se rezervirati i bez nadoplate.
Pitanje: Što se događa ukoliko iznamljivač/hoteljer ne potvrdi rezervaciju?
Odgovor: Ukoliko ne dobijemo potvrdu za Vaš objekt, možete otkazati buking uz povrat svih predujma koji su možda izvršeni ili rezervirati drugu alternativu po vašem izboru.
FallBack: Bevorzugen Sie Ihre Sprache?FallBack: OKFallBack: Hinweis ausblenden